U kunt met iDeal betalenmilindaplus verzendt via TNT

De tocht van het hart

Gouden Lijst

Dick Verstegen


categorieën:   Zen / Integrale spiritualiteit
isbn: 9789056702571
uitvoering: paperback met flappen
aantal pagina's: 304
druk: 1
verschijningsdatum: 18 feb 2011
status:  Leverbaar
prijs: € 19,95
prijs e-book: € 4,99
ledenprijs e-book: € 3,99

IN PRIJS VERLAAGD!

De tocht van het hart bevat een rijke oogst aan levenservaring en wijsheid die zich direct verbindt met het hart van de lezer. Voor wie op zoek is naar een manier om het leven meer te omarmen en makkelijker om te gaan met de belemmeringen die zich voordoen, is dit boek een bron van hoop en inspiratie. Het bevat geen hoogdravende spirituele theorieën, maar omcirkelt aan de hand van reisimpressies, autobiografische en essayistische beschouwingen, poppenkastdialogen van Jan Klaassen en Katrijn, open brieven aan twaalf vrouwen, columns, korte notities en enkele haiku’s behoedzaam het mysterie van de liefde.
    Een gedreven en herkenbaar boek voor mensen die niet langs de zijlijn van het leven willen staan, maar de behoefte voelen hun levenstocht bewust en ten volle te voltrekken.

P.O. Kampschuur, NBD 19 juli 2013

De auteur en zenleraar en ‘personal coach’, heeft veel als journalist gewerkt en publiceerde eerder de boeken ‘Alleen maar nu’ en ‘Zen – de sprong naar het NU’*, ‘Diep in ons’, aldus de schrijver, ‘is een “weten” verankerd dat op openheid, overgave en niet-weten berust.’ Dit ‘weten’ heeft alles te maken met ‘de open vanzelf-beweging van het leven zoals het is. ’We zijn vrij als we het leven laten stromen zoals het stroomt en ons nergens aan vastklampen, en dan merken we dat alles één is. Hoewel de schrijver grote sympathie toont voor het boeddhisme, moeten de woorden van Boeddha ook geen ‘hang up’ worden. In het boek wordt dit herhaaldelijk, zij het met veel variatie, verduidelijkt. De tekst is samengesteld uit vele korte dagboekachtige notities, reisbeschrijvingen, brieven aan anderen, columns, ‘poppenkastgesprekken’ tussen Jan Klaassen en Katrijn, en haiku’s (korte gedichtjes naar Japans voorbeeld). Dit boek is tegelijk een reis en hartstocht, en het ‘wil een pretentieloos boek zijn van overgave en bevrijding’. Geen illustraties en literatuurlijst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.