U kunt met iDeal betalenwaerbeke verzendt via TNT

Levende stilte


Afstemming en oefening

Silvia Ostertag


categorieën:   Zen / Meditatie
isbn: 9789492494016
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 160
druk: 2
vertaler: Lambert van der Aalsvoort
verschijningsdatum: 17 okt 2016
eerste uitgave: Lebendige Stille
status:  Leverbaar
prijs: € 19,95

Aan rust hebben we allemaal behoefte, maar we komen het tekort. Sylvia Ostertag nodigt ons uit om eenvoudig een begin te maken met het zitten in stilte. Ze biedt ter ondersteuning eenvoudige, kristalheldere overwegingen, die tegelijk afstemming en leidraad zijn. 

 

De korte teksten lenen zich bij uitstek voor gebruik bij individuele en groepsmeditaties. Voor de beginner, maar ook voor hen die het zitten in stilte al langer beoefenen.

 

Ostertag's krachtige impulsen komen voort uit haar eigen jarenlange beoefening en begeleidingspraktijk. Op nuchtere, maar inspirerende wijze moedigt zij de lezer aan om te luisteren naar datgene wat niet te bevatten is. We leren vanuit de ervaring van de stilte het leven van alledag tegemoet te treden.

 

Levende stilte kwam aan bod in deze nieuwsbrief.

NBD | Biblion 13 december 2016

De auter die meer dan vijfentwintig jaar een centrum voor zenmeditatie en kunstzinnige vormgeving leidde, nodigt de lezer uit gewoon te beginnen met zitten in stilte. In het voorwoord zegt de benedictijner monnik en zenmeester Willigis Jäger dat de teksten een richtingaanwijzer zijn die ons uit de begrenzing van het ik kan leiden. 

 

Na enkele praktische aanwijzingen die je bij het stilzitten kunnen helpen, laat de auteur in teksten met korte zinnen zien waar je je op kunt concentreren aan het begin van de meditatie. In deze teksten komen ook de problemen naar voren die je tijdens het stilzitten kunt ervaren. Ze zijn duidelijk, concreet, kernachtig en proberen soms het onzegbare te verwoorden. Zoals teksten over de ademhaling, aanwezigheid, loslaten, op stilte letten.

 

Het boekje is zeer geschikt voor groepsmeditatie waarbij iemand de tekst vooraf leest, maar ook de individuele beoefenaar zal er steun bij vinden. 

Login of registreer om een recensie toe te voegen.