Geen zelf, geen ander


Aanwijzingen bij boeddhistische meditatie

Ayya Khema


categorieën:   Boeddhisme (algemeen)
isbn: 9789062710515
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 189
druk: 3
vertaler: Lies van Velsen
verschijningsdatum: 18 sep 2008
eerste uitgave: Being nobody, Going Nowhere
status:  Leverbaar
prijs: € 19,25

GEEN ZELF GEEN ANDER is geschreven voor iedereen die door het volgen van een spiritueel pad meer geluk en bevrediging in het leven wil vinden. ‘Het spirituele pad gaat alleen maar over loslaten, het telkens weer afstand doen van alles wat we rondom ons heen hebben opgebouwd aan vaste gewoonten, ideeën, opvattingen en denkpatronen', aldus Ayya Khema. Zij reikt eenvoudige en effectieve meditatiemethoden aan voor het ontwikkelen van kalmte en inzicht en tevens worden alle essentiële bestanddelen besproken van het boeddhistische pad: kamma (of karma) en wedergeboorte, de vijf khandha's (bestaansverschijnselen), de tien deugden (parami's), de vier edele waarheden en het edele achtvoudige pad.
Het is een eenvoudig en inspirerend boek, geschreven met grote oprechtheid en veel zeggingskracht. Ayya Khema wijst er steeds weer op, dat de leer van de Boeddha zeer diepgaand is, maar toch eenvoudig en bedoeld voor gewone mensen.

Ayya Khema (1923-1997) werd als kind van Joodse ouders geboren in Berlijn, woonde en studeerde in Schotland en China, en werd in 1947 Amerikaans staatsburger. Reizen door Azië brachten haar in contact met het boeddhisme. In 1979 ontving zij op Shri Lanka haar wijding tot boeddhistische non. Zij stichtte verschillende boeddhistische meditatie- en studiecentra, waaronder Wat Buddha Dhamma bij Sydney, het International Buddhist Women's Center in de buurt van Colombo en Parappuduwa Nuns Island in Zuidwest Sri Lanka. Zij was tevens de spirituele motor achter het Buddha-Haus in Zuid-Duitsland.

 

Winnaar van de Christmas Humphreys Award voor de beste inleiding tot het boeddhisme

 

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.