Inzicht is nu


Jiddu Krishnamurti


categorieën:   Krishnamurti
isbn: 9789062711079
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 144
druk: 2
vertaler: Hans van der Kroft
verschijningsdatum: 03 sep 2012
eerste uitgave: The Pocket Krishnamurti
status:  Leverbaar
prijs: € 14,75

De wereldberoemde Indiase leraar Jiddu Krishnamurti wilde geen goeroe zijn en noemde zichzelf evenmin een filosoof. Toch wordt hij gezien als een van de meest oorspronkelijke denkers van onze tijd. Hij gaf teachings over de hele wereld en bood praktische antwoorden op belangrijke levensvragen. In Inzicht is nu zijn deze waardevolle lessen gebundeld in een handzaam boekje.

 

De kunst van het leven is volgens Krishnamurti leven in het nu, zonder gisteren of morgen. Inzicht in het nu kan ons in vele opzichten verder helpen. Door niet verder te kijken dan wat is en vooroordelen, negatieve herinneringen en persoonlijke ervaringen los te laten, kunnen wij leren om te leven zonder conflicten. Leven in het nu betekent bovendien een leven vrij van angsten. In Inzicht is nu gaat Krishnamurti in op onderwerpen als kwaliteit en helderheid in handelen, leven en sterven, meditatie en het goddelijke in het dagelijkse leven.

 

Deze compacte uitgave is een klein juweeltje. In heldere taal geeft Krishnamurti ons adviezen om eenvoudig en verstandig te leven.

 

Video: Vrijheid volgens Krishnamurti 

 

Op zaterdag 11 mei zond OHM TV de documentaire Vrijheid volgens Krishnamurti uit. Het is de meest bekeken documentaire van OHM TV. 

 

De wereldberoemde Indiase leraar wordt nog steeds gezien als een van de meest oorspronkelijke denkers van onze tijd. Hij gaf teachings over de hele wereld en bood praktische antwoorden op belangrijke levensvragen.  

 

Bekijk Vrijheid volgens Krishnamurti, een film van Vighnesh Peters, via deze link: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1342190

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.