Op weg naar de bron*


Inleiding in de Nieuwe Psychologie gebaseerd op de leringen van Alica A. Bailey en Meester D.K.

Elly Lichtenberg, Marc Thiessens


categorieën:   Esoterie / Spiritualiteit (algemeen)
isbn: 9789062711734
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 176
druk: 1
verschijningsdatum: 31 mrt 2023
status:  Leverbaar
prijs: € 19,95

Na jarenlange bestudering van het werk van Alice A. Bailey en dat van haar voorloper H.P. Blavatsky ontstond dit boek als poging om hun esoterisch gedachtegoed een praktische invulling te geven.

Het kernwoord is begoocheling, dat wil zeggen de gezamenlijke misleidingen waaraan het menselijke bestaan is blootgesteld. De weg van de ziel met zijn vier expressielichamen (persoonlijkheid-mentaal-astraal-fysiek) loopt via studie, meditatie en dienstbaarheid naar een steeds hoger niveau van bewustzijn. Begrippen als de Zeven Stralen, de Gebieden, en de Monade spelen hierbij een belangrijke rol. Dit geheel vormt de inhoud van wat ook wel de Nieuwe Psychologie genoemd wordt.

De auteurs hebben zich beijverd om deze omvangrijke materie toegankelijk te maken voor eenieder die in het onderwerp geïnteresseerd is. Een begrippenlijst met verklaringen van de gebruikte begrippen en een overzicht van de boeken van Alice Bailey complementeren het geheel. De structuur in de vorm van zeven hoofdstukken is daarbij meer dan alleen maar symbolisch en enkele kleurenschema’s en tabellen bieden een helder overzicht en brengen een en ander op een adequate manier met elkaar in verband.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.