Eeuwige wijsheid


Willigis Jäger


categorieën:   Interreligieuze dialoog / Integrale spiritualiteit
isbn: 9789056702564
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 142
druk: 1
vertaler: Piet Hermans
verschijningsdatum: 21 Jan 2011
eerste uitgave: Ewige Weisheit
status:  Uitverkocht
prijs: € 18,25

In dit boek brengt Willigis Jäger zijn lezers in contact met de ‘eeuwige wijsheid’, de bron waaruit alle religies en spirituele tradities voortkomen. Ondanks alle uiterlijke verschillen komen alle spirituele wegen uiteindelijk samen in de mystieke diepte-ervaringen die in alle culturen en in alle tijden opvallende overeenkomsten vertonen. Deze fundamentele eenheid van alle religies vormt niet alleen de basis voor een werkelijke interreligieuze dialoog, maar verwijst vooral naar de universele kern van het menszijn, naar onze gemeenschappelijke aard en bestemming.

Willigis Jäger verenigt in zijn persoon het samengaan van westerse en oosterse spiritualiteit. Op basis van tientallen jaren ervaring in het begeleiden van spirituele zoekers geeft hij in dit boek naast inspirerende beschouwingen ook uiterst praktische aanwijzingen voor het bewandelen van het mystieke pad.

Ton Smits, NBD 19 July 2013

De benedictijn en zenmeester voegt een inspirerende beschouwing toe aan zijn rijke oeuvre. Hij vergezelt de lezer naar inzichten in de eeuwige wijsheid als de oerenergie. Deze is de bron waaruit alle religies en spirituele tradities voortkomen. In zeven paragrafen belicht hij zijn visie aan de hand van levenskeuzes, zoals: Acceptatie of elke dag een goede dag?; Rituelen of het leven vieren? De overpeinzingen leiden tot een pleidooi voor een nieuw paradigma. Niet langer: ‘Wij zijn materiële wezens die een geest ontwikkeld hebben”. Wel groeien naar: ‘Wij zijn de spirituele oergrond van elke persoonlijke ervaring’. Een verandering die ook om een nieuwe taal vraagt die de starheid afzweert en de nadruk legt op eenheid, verbondenheid, liefde. In dat licht luidt zijn stelling dat het uiterlijk van de religies om het wezenlijke te kunnen ervaren. ‘De mystiek doet deze bolster openbarsten.’ Op Japanse kaligrafie geënte paginagrote inkttekeningen onderstrepen de sfeer.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.