Mindfulness voor kinderen


praktische oefeningen voor thuis en op school voor kinderen van 6-12 jaar

Trees van Hennik


categorieën:   Gezondheid / Pedagogie / Mindfulness
isbn: 9789056703516
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 80
druk: 1
verschijningsdatum: 18 jan 2017
status:  Uitverkocht
prijs: € 16,95

Mindfulness betekent iets met aandacht doen. Dat brengt rust en ontspanning. In onze snelle maatschappij krijgen kinderen, maar ook volwassenen, het steeds drukker. Onze aandacht gaat alle kanten op, je concentreren wordt steeds moeilijker. Dat geeft op zijn beurt weer onrust en ongemak. Mindfulness voor kinderen leert kinderen aandacht te geven aan zichzelf en aan alle dingen die om hen heen gebeuren. Mindfulness voor kinderen leert kinderen hun gevoelens waar te nemen, te voelen, begrijpen en een betere concentratie op te bouwen.

 

Kinderen kunnen elk moment mindful zijn: tijdens het eten, sporten, spreken, spelen en huiswerk maken. Met de oefeningen in dit boek leren kinderen en ouders hoe ze aandacht kunnen ontwikkelen zodat ze zich rustiger gaan voelen in hoofd en lijf. De oefeningen zijn ook zeer geschikt voor kinderen die behoefte hebben aan meer zelfvertrouwen, ze leren dat ze helemaal de moeite waard zijn zoals ze zijn. De mindfulness-oefeningen zijn geschikt voor kinderen van 6-12 jaar. Ze variëren van 1 tot 10 minuten. Kinderen en ouders kunnen de oefeningen eerst samen doen en ze daarna gemakkelijk in het dagelijks leven inpassen, zowel thuis als op school.

 

Het boek wordt aangevuld met tien geleide meditaties die apart verkrijgbaar zijn, en die kopers van het boek gratis kunnen downloaden (zie actiecode op p. 4).

 

De Mindfulness voor…-reeks kwam aan bod in deze nieuwsbrief.

NBD | Biblion 14 april 2017

Praktische en toegankelijke handleiding met mindfulness-oefeningen voor kinderen van 6 tot 12 jaar, met name onder begeleiding van een volwassene. In het eerste hoofdstuk wordt beschreven van mindfulness is. De auteur, zelf pedagoge en mindfulnesstrainer, verwijst naar wetenschappelijk onderzoek waarin de effecten van mindfulness voor kinderen worden beschreven. In het tweede hoofdstuk biedt de auteur een groot aantal mindfulness-, visualisatie- en energieoefeningen voor kinderen aan. De oefeningen worden afgewisseld met wijze verhalen over Boeddha, bijvoorbeeld over het omgaan met emoties, bewust leven en het belang van de middenweg.

 

Bij het boek horen audiobestanden met meditatieofeningen; deze zijn via internet te downloaden. Vrij sobere vormgeving met enkele kleine zwart-wittekeningen. Met een overzicht van literatuur, websites en apps voor zowel kinderen als hun ouders. In dezelfde opzet verscheen voor leerkrachten Mindfulness voor kleuters van Inez van Goor. Deze uitgave is geschikt voor school én voor thuis met kinderen van ca. 6t/m 12 jaar.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.