Psychologie en symboliek van de chakra's


Theo van Leeuwen


categorieën:   Chakra / Psychologie
isbn: 9789062290345
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 80
druk: 3
verschijningsdatum: 14 jun 2005
status:  Leverbaar
prijs: € 16,95

Chakra's zijn volgens de oude yogatraditie knooppunten van energie die de lichamelijke en psychische facetten van de mens met elkaar verbinden. In de westerse psychologie wordt steeds vaker zinvol gebruik gemaakt van de inzichten die de chakra-psychologie biedt. PSYCHOLOGIE EN SYMBOLIEK VAN DE CHAKRA'S geeft een beknopt en begrijpelijk overzicht van deze inzichten en hun toepassing, waarbij volledig recht wordt gedaan aan de oorspronkelijke in het Sanskriet geschreven bronnen.

Theo van Leeuwen (1952) studeerde letteren (Sanskriet en Pali) en filosofie. Van 1975 tot 1984 had hij een aanstelling op het terrein van de vergelijkende wijsbegeerte en de Indische taal- en letterkunde aan de Universiteit van Amsterdam. Hij volgde verschillende psycho-therapeutische opleidingen en het doctoraal-programma klinische psychologie. Sinds 1985 heeft hij een eigen filosofische en diepte-psychologische praktijk. Tevens is hij als docent filosofie, ethiek en transpersoonlijke psychologie verbonden aan de Haagse Hogeschool, Yoga Academie Nederland, De Nederlandse Academie voor Psychotherapie en Filosofie Oost-West.

NBD | Biblion 10 januari 2018

De holistische mensopvatting vindt steeds meer grond in onze westerse maatschappij, met als gevolg een groeiende belangstelling naar informatie over bewustwording en transformatie.

 

Chakra's (wielen) zijn energiecentra die het lichamelijke en geestelijke met elkaar verbinden. De zeven hoofdchakra's kunnen een spiritueel pad naar transformatie vormen, mits men zich bewust wordt van hun subtiele werking. De auteur behandelt na een uitgebreide algemeen informatieve inleiding helder en beknopt de psychologie, symboliek en werking van de zeven hoofdchakra's. Hij is in staat deze toch gecompliceerde materie eenvoudig maar boeiend over te brengen. bij elke chakra is een illustratie van het bijbehorende symbool geplaatst, terwijl het omslag gesierd wordt door een prachtig roodkleuring symbool van de wortelchakra op een donker fond. 

 

Een uitsteken boekje met als doel: kennismaking met de psychologie van de chakra's. Bevat literatuuropgave, een index van namen en begrippen en een index van symbolen.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.