Voetzonemassage als therapie


Naslagwerk en studieboek van dé autoriteit op het gebied van voetreflexzonetherapie

Hanne Marquardt


categorieën:   Alternatieve gezondheid / Gezondheid
isbn: 9789060306970
uitvoering: Gebonden
aantal pagina's: 174
druk: 15
vertaler: Estherella Carstens
verschijningsdatum: 01 jul 2022
eerste uitgave: Reflexzonenarbeit am Fuss
status:  Uitverkocht
prijs: € 26,25

Al onze organen, zenuwen en klieren staan in een energetische verbinding met specifieke gebieden op de voet. Van de behandeling van deze 'reflexzones' wordt inmiddels dankbaar gebruik gemaakt door therapeuten in zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde. Nog steeds staan de patiënten echter versteld van de uitwerking die een voetreflex-behandeling kan hebben.

Hanne Marquardt's Voetzonemassage als therapie is voor deze - inmiddels elfde druk - geheel herzien en verbeterd en bevat:
* een heldere uitleg van de voetreflexologie
* duidelijke tekeningen van de plaatsen op de voet waar de reflexzones van organen, zenuwen en klieren zich bevinden
* circa 40 praktijkgevallen
* alfabetische lijst van indicatiegebieden en tenslotte
* een handig register

Voetzonemassage als therapie laat medici en paramedici maar ook de geïnteresseerde leek duidelijk zien, hoe via de voet de meest uiteenlopende aandoeningen kunnen worden behandeld.

Hanne Marquardt h
erontdekte, circa 50 jaar geleden, de voetreflexologie. Haar boek dat in 1974 voor het eerst verscheen, geldt al jaren als het standaardwerk voor de voetreflexzonetherapie. Het boek is nu bijgewerkt op basis van o.a. haar jarenlange praktijkervaring.

NBD | Biblion 15 juni 2010

In vakterminologie wordt in dit boek beschreven hoe de verschillende organen en zenuwen hun reflexgebieden op de voet hebben. Via onze voet kan men bepaalde storingen/ziekten proberen op te heffen. Het boek is zo opgezet en geschreven dat een zekere basiskennis vereist is om het te lezen. De inhoud is prima en geeft veel inzicht en kennis. Kortom, een wetenschappelijk getint boek, dat enig inzicht en basiskennis vereist en dat medische terminologie gebruikt, met prima tekeningen in kleur en overzichten op de schutbladen voor en achter. Voor medici en paramedici die hun kennis willen verrijken c.q. ophalen. Bevat tevens een alfabetisch register. Volledig opnieuw herziene en uitgebreide druk.

(NBD|Biblion recensie, Redactie)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.