Baby-Shiatsu


Hoe houd je je baby gezond?

Karin Kalbantner-Wernicke, Tina Haase


categorieën:   Alternatieve geneeswijzen / Gezondheid / Opvoeding / Persoonlijke ontwikkeling / Kinderen
isbn: 9789060307304
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 160
druk: 1
vertaler: Yolanda Heersma
verschijningsdatum: 14 sep 2012
eerste uitgave: Baby-Shiatsu, Gluckgriffe
status:  Uitverkocht
prijs: € 19,25

Met baby-shiatsu houd je je baby gezond. Het zorgt voor ontspanning en is effectief bij ziektes en kwaaltjes zoals buikpijn, de eerste tandjes, slaapproblemen en buikkrampjes. Baby-shiatsu bevordert de ontwikkeling van de baby en versterkt bovendien de relatie tussen ouder en kind.

 

Baby-shiatsu legt op duidelijke wijze uit wat de voordelen van baby-shiatsu zijn. Bovendien staan in het boek verschillende strijk- en druktechnieken en zachte strekkingen om de lichaamsenergie in balans te brengen. Helder toegelicht en rijk geïllustreerd toont Baby-shiatsu de basisprincipes hoe je als ouder thuis je baby kunt masseren. Aardig detail: in Baby-shiatsu staan ook een aantal shiatsu-oefeningen voor de ouders.

 

Baby-shiatsu is geschreven voor ouders, maar is als praktijkboek ook geschikt voor zwangerschapsyoga docenten, shiatsu opleiders en therapeuten en babymassage studio’s. 

Sandra Hutchison 3 april 2013

Baby-shiatsu is een vorm van massage voor baby’s in hun eerste levensjaar. Deze vorm van massage is veel meer dan ontspanning: het is effectief bij veel ziektes en kwaaltjes zoals buikpijn, de eerste tandjes, slaapproblemen en buikkrampjes. Bovendien bevordert het de ontwikkeling van de baby en versterkt het de relatie tussen ouder en kind.


Dit boek beschrijft duidelijk wat de voordelen en basisprincipes zijn van baby-shiatsu. Het biedt een toegankelijke instructie voor ouders die thuis hun baby willen masseren. Helder toegelicht en rijk geïllustreerd met foto’s toont het boek hoe je met verschillende strijk- en druktechnieken en zachte strekkingen de lichaamsenergie kunt versterken.


Baby-shiatsu is geschreven voor ouders, maar is als praktijkboek ook geschikt voor docenten zwangerschapsyoga, shiatsu-opleiders en -therapeuten.
Psychotherapeut en shiatsudocent Karin Kalbantner-Wernicke studeerde lange tijd shiatsu in Japan en onderzocht waarom Japanse ouders al generaties lang baby-shiatsu toepassen. In Baby-shiatsu combineert zij deze kennis met shiatsutechnieken uit het Westen. Tina Haase is journalist en schrijft over de thema’s gezondheid en gezinsleven.


Baby-shiatsu is geschreven voor ouders, maar is als praktijkboek ook geschikt voor zwangerschapsyoga docenten, shiatsu opleiders en therapeuten en babymassage studio’s.

 

Het  boek Baby-Shiatsu is een aanwinst voor iedere jonge ouder. Baby Shiatsu kan net even die steun geven bij de verzorging van je baby en de band met je kindje versterken.

 

Baby Shiatsu staat boordevol handige oefeningen die zijn ingedeeld in de vier kwartalen van het eerste levensjaar van een kind. Ieder kwartaal start met een uitleg over de fase waarin je baby op dat moment zit. Gevolgd door verschillende eenvoudige massageoefeningen die je bij je baby op een speelse, liefdevolle manier toe kunt passen. Deze oefeningen worden stap voor stap beschreven en zijn voorzien van leuke, moderne foto’s.

 

In het boek vind je veel algemene oefeningen die je altijd toe kunt passen, maar ook aan gerichte oefeningen voor baby’s met bv. darmklachten is gedacht.

 

Gelukkig zijn in dit boek ook de ouders niet vergeten, er staan bij ieder kwartaal specifieke oefeningen beschreven die je als ouder zelf kunt uitvoeren. Baby-Shiatsu is een nuttig naslagwerk om te koesteren.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.