Het creatieve dagboek


Ontmoet jezelf in woord en beeld

Sarah Timmermans


categorieën:   Gezondheid / Zelfontplooiing / Persoonlijke ontwikkeling
isbn: 9789060307502
uitvoering: gebonden, ge├»llustreerd
aantal pagina's: 232
druk: 1
verschijningsdatum: 17 mei 2021
status:  Uitverkocht
prijs: € 29,95

Iedereen heeft weleens het gevoel zichzelf voorbij te lopen en geen richting meer te kunnen geven aan het leven. Een dagboek bijhouden is dan voor velen een ideale manier om een pauze in te lassen in de dagelijkse hectiek en opnieuw contact te maken met zichzelf.


Het creatieve dagboek heeft echter meer te bieden dan hulp en begeleiding bij het schrijven alleen.Tekeningen, collage en mixed media verlenen op een unieke manier toegang tot de wereld van beelden en symbolen en verrijken daardoor het werken met woorden. Het boek geeft ook concrete tips om blokkades aan te pakken en laat zien hoe je opnieuw verbinding maakt met je creatieve bron. Schuif je innerlijke criticus opzij en leer vertrouwen op dat wat spontaan in je opwelt.

 

De techniek van Het creatieve dagboek is gericht op zelfexpressie en persoonlijke groei. Het stimuleert introspectie, exploratie en ontspanning, met volop aandacht voor speelsheid, dynamiek en plezier.

 

Het werken in woord en beeld vraagt geen specifieke ‘artistieke’ vaardigheden, enkel het verlangen innerlijk tot bloei te komen en de bereidheid jezelf beter te leren kennen.

 

Lees hier onze speciale nieuwsbrief over Het creatieve dagboek… 

 

Onlangs interviewde vrouwenbeweging Femma Sarah Timmermans over Het creatieve dagboek.


Bekijk hieronder een speciaal introductiefilmpje over Het creatieve dagboek.

NBD | Biblion 12 mei 2017

Het dagboek als laboratorium voor gedachten en doe-experimenten is een bijzondere manier om jezelf uit te drukken. Het schrijven, tekenen en plakken kan ook volwassenen helpen hun identiteit te (her)ontdekken. Het eerste deel gaat in op de theorie, het voorbereiden en beginnen. Het veel grotere deel twee gaat over de praktijk. Dit bestaat uit vier delen: Woord (poëzie, affirmaties etc. maar ook handlettering en droedels), Beeld (zoals krabbelen, collages, mandala’s), Combineren (mind maps, moodboard) en Mixed media. Ook overkoepelende schrijfissues als tijdgebrek en uitstelgedrag komen aan de orde. Ook bruikbaar in een groep. 

 

Een uitgebreide, zeer verzord vormgegeven hardcover uitgave met een keur aan voorbeelden en werkvormen, foto’s in kleur en honderden originele illustraties. Met bibliografie en register. De Vlaamse auteur werkt onder meer als creatief coach.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.