over de auteur

Del Silencio

Del Silencio is een bijzonder muziekensemble met Ton Akkermans (percussie), Oscar Cano (didgeridoo) en Frans Moussault (klarinet, bass klarinet). De muziek van Del Silencio kan worden getypeerd als wereldmuziek met een sterk spiritueel/meditatief karakter en wordt beïnvloed door muziekstromingen uit Tibet, Aboriginal Australië en Europa.

 

Frans Moussault (Muso), basklarinet, speelde o.a. met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en the BBC Symphony Orchestra. Zijn CD "Oceanchild" werd door het Parool beloond met vier sterren en door het blad Ode omschreven als "betoverend".

Oscar Cano, didgeridoo, is als pianosolist bekend als specialist van 20ste eeuws Latijns Amerikaans repertoire. Zijn Cd van het werk van de Canadese componiste Alexina Louie, Stars, death and flowers, kan gezien worden als standaard opname.

Ton Akkermans is spiritueel therapeut, koperslager en klankenspecialist. Zijn kennis van klankeigenschappen van diverse metalen en legeringen is uniek. Zijn zelfgesmede instrumenten worden door hem en anderen over de gehele wereld bespeeld. Ton geeft cursussen en workshops over de combinatie klank en metaalbewerking in Engeland, Spanje en Nederland.

 

Zie ook www.delsilencio.nl

Del Silencio

Asoka

€ 12,00