Big Mind Big Heart


Vrij functioneren door zelfonderzoek: een praktische methode

Dennis Genpo Merzel


categorieën:   Zen / Psychologie / psychotherapie / Integrale spiritualiteit
isbn: 9789056701895
uitvoering: Paperback + CD
aantal pagina's: 224
druk: 2
vertaler: Myriam van Gils
verschijningsdatum: 16 mei 2008
eerste uitgave: Big Mind
status:  Uitverkocht
prijs: € 22,75

Dit boek beschrijft een effectieve methode om te komen tot zelfkennis en persoonlijke bevrijding. ‘Big Mind’ maakt gebruik van een jungiaanse gesprekstechniek (Voice Dialogue) die deelnemers in staat stelt hun beperkte zelfbeeld te doorbreken en zicht te krijgen op de veelstemmigheid van hun wezen. Naast het onderzoeken van de meer vertrouwde stemmen als boosheid en angst gebruikt zenmeester Dennis Genpo Merzel deze techniek ook voor de realisatie van het altijd aanwezige Big Mind/Big Heart besef – het heldere gewaarzijn van ‘louter zijn’ en onvoorwaardelijk mededogen.

De Big Mind-methode is er op gericht een zo groot mogelijke groep mensen direct te laten ervaren wat het is om een vrij, rijk en ontwaakt leven te leiden.
Het boek bevat tevens een cd met daarop een algemene kennismaking met het Big Mind-proces, aangevuld met geleide meditaties.

NBD | Biblion 8 juni 2010

Door de (Jungiaanse) techniek van Voice Dialogue (ontwikkeld door Hal en Sidra Stone) te gebruiken en de verschillende stemmen/aspecten in zichzelf aan te (laten) spreken, brengt zenmeester Genpo via het Big Mind proces, mensen in contact met de altijd aanwezige heldere wijsheid (Big Mind) en mededogen in actie (Big Heart) in henzelf. Dit boek beschrijft uitvoerig dat onderzoeksproces en de achtergronden en uitwerkingen daarvan, waarbij oosterse (zen)meditatietechniek en westerse gesprekstechniek wordt gecombineerd met als doel mensen direct te brengen tot vrijheid en bewustwording van het wakkere zijn in zich. Bevat een voorwoord van Ken Wilber, een inleiding van Hal en Sidra Stone, een bijlage (met cd met interview en aanwijzingen om zelf te oefenen) en informatie over de auteur. Omslag met kleurenfoto van de auteur. In eenvoudige bewoordingen, gerelateerd met voorbeelden uit zijn eigen ervaringsleven, brengt Genpo even simpel als effectief zijn originele aanpak enthousiast over, wat de groep spiritueel nieuwsgierige en onderzoekend ingestelde lezers zeker sterk zal kunnen aanspreken.

(NBD|Biblion recensie, Drs. J.A.M. Hendriks)

Login of registreer om een recensie toe te voegen.