Insight Dialogue (e-book)

Gouden Lijst
Een boeddhistische beoefening van meditatie in dialoog

Gregory Kramer


categorieën:   Boeddhisme (algemeen) / Meditatie / Oosterse filosofie
isbn: 9789056703448
uitvoering: ePub
aantal pagina's: 319
druk: 2
vertaler: M. Duijvestijn
verschijningsdatum: 15 okt 2014
eerste uitgave: Insight Dialogue - The Interpersonal Path to Freedom
status:  Leverbaar
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,19

We mediteren alleen, maar leiden ons leven samen met andere mensen, een kloof is onvermijdelijk. Als ons pad zou moeten voeren naar minder lijden ­­– en veel van ons lijden ontstaat in de omgang met anderen – dan zouden we misschien onze individuele beoefening moeten heroverwegen.

Relaties kunnen de bron zijn van onze grootste vreugde en paradoxaal genoeg ook van ons grootste lijden Daarom zijn zij een rijke bron voor spirituele beoefening. Als we kalmeren en oude patronen kunnen loslaten, dan groeit ons begrip en verbetert de communicatie op natuurlijke wijze. Insight Dialogue kan worden beoefend tijdens retraites, in groepen, maar ook in ons dagelijkse leven. Gregory Kramer geeft in dit boek allerlei praktische instructies die je nodig hebt om zelf te beginnen aan dit transformatieproces.

A.C. Polkerman, NBD-Biblion 16 februari 2015

Interessant boek over interpersoonlijke communicatie en de beoefening daarvan. Met name de kunst van het luisteren is belangrijk. Reductie van het menselijk lijden is mogelijk door een betere omgang met anderen en ook door een intensieve individuele training. De oefeningen zijn niet gemakkelijk, maar zijn wellicht daarom spirituele bronnen voor bewustwording en transformatie. Door het loslaten van veel oude patronen kan communicatie op een natuurlijke wijze verbeteren, met name door individuele beoefeningen en retraites. Aan het einde van het boek volgt een stille meditatie over het terugtrekken van het interpersoonlijk gebied en meditaties om de wereld tegemoet te treden op het gebied van werk, familie en relaties en allerlei maatschappelijke verbanden. Met register. De schrijver geeft sinds 1980 lessen in de boeddhistische vipassana-meditatie en biedt wereldwijd retraites aan. De uitleg en beoefening van zijn methode is waarschijnlijk herkenbaar voor ingewijden; desondanks is het boek te moeilijk voor een groot publiek.

Aanbevelingen 11 december 2014

Samen ontwaken, een intrigerend proces dat aan geloofwaardigheid wint gaandeweg het pauzeren, ontspannen, diep luisteren en waarachtig spreken. Gregory ontvouwt contemplatie in actie. Voorbij het proces van afgescheidenheid naar verbinding gaan, met elkaar. Is dat niet waar ieder mens naar verlangt? De combinatie voelt aan als uniek, gedurfd en briljant.” 

Jotika Hermsen, leraar vipassanameditatie

 

“Gregory Kramer is een wijze gids op het interpersoonlijke pad van meditatiebeoefening. Hij presenteert met Insight Dialogue een prachtig beschreven methodiek, waarbij we zes praktische richtlijnen leren gebruiken bij het communiceren. Een rijke bron van inspiratie voor iedereen die op zoek is naar het verdiepen van de kwaliteiten van mindfulness en compassie, terwijl we met elkaar spreken en naar elkaar luisteren. Van harte aanbevolen!”

Frits Koster, meditatieleraar, en Erik van den Brink, psychiater, geven beiden onderwijs op het gebied van mindfulness en compassie.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.