Het Windpaardhuis (e-book)

Gouden Lijst
Levensverhalen in de schaduw van Tibet


isbn: 9789056703783
uitvoering: paperback met flappen
aantal pagina's: 224
druk: 1
verschijningsdatum: 26 Oct 2007
status:  Leverbaar
prijs e-book: € 8,99
ledenprijs e-book: € 7,19

In Dharamsala, het ballingsoord van de Dalai Lama, ontmoet Myra de Rooy een aantal ex-politieke gevangenen. Deze Tibetanen die zich niet bij de Chinese bezetting neerlegden, vertellen in Het Windpaardhuis hun aangrijpende levensverhaal. Zoals Reting Tenpa, hij maakte het oude Tibet nog mee. De handelaar, die drie zusters huwde, trok als guerrillastrijder door de bergen. Hij bracht meer dan twintig jaar in gevangenissen en werkkampen door. Het dertienjarige meisje Gyaltsen Palsang riep leuzen voor een vrij Tibet. De gedachte aan de Dalai Lama hielden de jonge non in gevangenschap op de been. De dichter Namlo Yak schreef in zijn cel heimelijk zijn gedachten op de achterkant van sigarettendoosjes. De moeder Sonam Choedron plakte illegale posters in nachtelijk Lhasa.
Hun getuigenissen van moed en veerkracht laten de recente geschiedenis van Tibet zien in de schaduw van de Chinese overheersing. De hoofdpersonen van dit boek kunnen niet naar hun vaderland. Myra de Rooy maakte een reis naar hun wortels, bezocht hun geboortegrond en sprak met hun familie aldaar. Tijdens haar bezoek aan Lhasa en op haar tocht langs dorpen, nomadententen en kloosters, komen de verhalen van de vluchtelingen tot leven.
Het Windpaardhuis is niet alleen een fascinerend reisverhaal, maar geeft tevens een schokkend beeld van het hedendaagse Tibet.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.