Het verborgen licht (e-book)

Gouden Lijst
Verhalen van 25 eeuwen verlichte vrouwen


isbn: 9789056703790
uitvoering: paperback
aantal pagina's: 528
druk: 1
vertaler: Piet Hermans
verschijningsdatum: 26 jun 2017
eerste uitgave: The Hidden Lamp
status:  Leverbaar
prijs e-book: € 14,99
ledenprijs e-book: € 11,99

Er zijn nog exemplaren beschikbaar via de webshop van Zen.nl


Het verborgen licht is een verzameling van honderd koans en verhalen van boeddhistische vrouwen, vanaf de tijd van de historische Boeddha tot vandaag. In deze bijzondere en unieke verzameling bevinden zich tientallen leerverhalen die eeuwenlang onbekend zijn gebleven.

 

De teksten die hierin zijn samengebracht geven op een indrukwekkende manier expressie aan de verworven vrijheid van een leven zonder angst en beklemming en zijn in hun frisheid ongekend relevant voor zowel mannen als vrouwen hier en nu. In de bladzijden van dit boek ontmoeten we nonnen, leken die beoefenen temidden van het drukke familieleven, bekende leraren die geroemd worden door de keizer en oude vrouwtjes die thee verkopen langs de kant van de weg.

 

Elk verhaal gaat vergezeld van een beschouwing door een hedendaagse vrouwelijke leraar – vaak in de vorm van een persoonlijk antwoord op het oude verhaal, waardoor het opnieuw tot leven komt voor de moderne lezer – en wordt afgesloten met een meditatie-opdracht, een uitnodiging tot verdieping en verder onderzoek. Het verborgen licht geeft eindelijk een stem aan alle vrouwen die ons voorgingen op het boeddhistische pad naar vrijheid en verlichting.

Er zijn nog geen recensies geplaatst.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.