Op retraite (plus downloads)


Je leven verdiepen met mildheid en mindfulness

Frits Koster, Jetty Heynekamp


categorieën:   Meditatie / Mindfulness
isbn: 9789056704131
uitvoering: paperback, geïllustreerd
aantal pagina's: 256
druk: 1
verschijningsdatum: 25 jun 2021
status:  Leverbaar
prijs: € 24,95

Overal in de wereld gaan mensen op retraite om zich te bezinnen, uit te rusten, iets moeilijks te verwerken en/of om wijsheid en compassie te ontwikkelen. In Op retraitenemen Frits Koster en Jetty Heynekamp je mee op een retraite waarin het beoefenen van mildheid en mindfulness centraal staan, als weg naar inzicht en innerlijke vrijheid. Ze beschrijven een retraite van een week, van aankomst tot en met vertrek. Naast geleide zit- en loopmeditatieoefeningen en dagelijkse inleidingen is er aandacht voor thema’s en valkuilen die in individuele en groepsmatige uitwisselingsgesprekken aan bod komen. Het geheel wordt ondersteund door persoonlijke ervaringen van de auteurs en evaluaties door deelnemers.

Het boek is allereerst geschreven voor mindfulnessbeoefenaars die nog nooit op retraite zijn geweest. Maar ook voor wie reeds aan een retraite deelnam bevat dit boek tal van herkenningspunten en een rijkdom aan ervaringen, en om de eigen beoefening the verdiepen met mildheid en mindfulness.

Greetje Kuiken 16 augustus 2021

Wat een mooi, met lichtheid en humor geschreven boek. ‘Op retraite’ geeft waardevolle informatie over de kunst van het mediteren en deelt veel kennis en wijsheid uit de boeddhistische psychologie maar het neemt je daarnaast vooral mee in de ervaring en beleving van het op retraite zijn. Het schetst daarbij een open en eerlijk beeld van wat acht dagen in stilte met je kunnen doen. Samen met de prachtige gedichten, de ontroerende en vaak grappige persoonlijke ervaringen van de auteurs en vele deelnemers, is dit boek wat mij betreft een juweeltje.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.