Meer zen, minder bubbels


Rients Ritskes


categorieën:   Zen
isbn: 9789056703752
uitvoering: Paperback
aantal pagina's: 96
druk: 1
verschijningsdatum: 15 okt 2022
status:  Uitverkocht
prijs: € 11,25

Het is tegenwoordig heel populair om een beetje ‘zen’ te zijn, maar wat is dat en hoe word je het? Op die vraag geeft dit boek een helder antwoord. Het zijn onze afleidende gedachtes, de ‘bubbels’, die het zen-zijn bemoeilijken. We laten ons afleiden door het bombardement aan prikkels en komen niet aan verwerken toe. Stress en soortgelijke symptomen liggen op de loer. Piekeren en slaapproblemen zijn voor velen de eerste tekenen van ‘vol’ zitten.

Om echt zen te worden is meditatie een natuurlijke methode. Vakanties blijken maar heel even een rustgevend effect te hebben, terwijl dagelijks zenmeditatie echt helpt. Tijdens het mediteren worden je onverwerkte ervaringen verwerkt en vind je rust en inzicht. Dit boek beschrijft hoe dat proces verloopt en welke uitdagingen je tegenkomt, want mediteren lijkt gemakkelijk, maar vooral als je onrustig bent is het in het begin best moeilijk. Met heldere voorbeelden en toepasbare tips wordt bij het lezen van dit boek duidelijk hoe je meer zen kunt worden.

Marianne ter Mors – Yoga Magazine 4 april 2019

Door meditatie voel je je kalmer, heb je een scherpere focus en slaap je beter. Maar hoe komt dat nu eigenlijk? Volgens dit boek wordt alles wat je denkt en doet een bubbel, iets wat je nog moet verwerken. Bubbels nemen veel ruimte in op je innerlijke harde schijf. Meditatie lost deze bubbels op en verwerkt ze tot puntjes. Hoe meer puntjes, des te vrijer en rustiger je je voelt. Daarom voel je je na het mediteren zo opgeruimd en relaxed. Dankzij dit boek weet je nog beter waarvoor je elke dag opnieuw gaat zitten.

Login of registreer om een recensie toe te voegen.